Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - به شهادت ده‌ها ديپلمات وزارت امور خارجه، شرايط اداره اين وزارت در وضعيت بحراني و بسيار اسفناکي است تا جايي که بعضي از کارکنان اين دوره را بي سرو سامان‌ترين دوران عمر وزارت خارجه دانسته‌اند.
سرويس سياست مشرق - روزانه مي‌توان از لابه‌لاي گزارش‌ها و عناوين خبري رسانه‌هاي مکتوب و حتي غير مکتوب، نکات قابل‌توجهي استخراج کرد؛ موضوعاتي که مي‌تواند براي مخاطبين قابل‌استفاده و محوري براي تحليل باشد، در گزارش روزانه "ويژه‌هاي مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها براي مخاطبين عرضه خواهد شد؛ با «ويژه‌هاي مشرق» همراه شويد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


*******
** روزنامه اصلاح طلب: دوران ظريف، بي سرو سامان‌ترين دوران عمر وزارت امور خارجه است
روزنامه قانون در يادداشتي با عنوان «چند نکته ظريف با آقاي ظريف» نوشت:
«به شهادت ده‌ها ديپلمات ارشد وزارت امور خارجه، شرايط اداره وزارت امور خارجه در وضعيت بحراني و بسيار اسفناکي است تا جايي که بعضي از کارکنان وزارت امور خارجه اين دوره را بي سرو سامان‌ترين دوران عمر وزارت امور خارجه مي‌دانند وشايد بايد امير کم بديل ديپلماسي ايران، قائم مقام و معاون قدرتمندي براي اداره امور وزارتخانه به‌کار گيرند.
نکته دوم در همين راستا خالي بودن ده‌ها نمايندگي ايران است يعني در ده‌ها کشور، سفير و رييس نمايندگي نداريم. در حالي که ديپلمات‌هاي ارشد در وزارتخانه معطل هستند. اعزام و بازگشت بسياري از افراد نمايندگي اعم از سفير و نفر دوم و يا رايزنان و دبيران همزمان است و اين موجب تخليه تجربه و تاريخچه کارهاي در دست اجراست».
اين روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «نکته بعد رفتار و عملکرد بدون نظارت سفارتخانه‌هاي خارجي در ايران با هموطنان ايراني است. عزت و اقتدار کشور دقيقاً يعني عزت و اقتدار هر ايراني. وقتي سفارتخانه‌ها به هر نحوي با شهروند ايراني رفتار محترمانه‌اي ندارند معني و مفهوم آن غفلت دستگاه ديپلماسي است. از آنجايي که محل مناسبي براي متقاضيان تدارک نمي‌بينند تا جايي که از دادن ويزا با آماري بسيار بالا خودداري مي‌کنند يا به کشورهاي همسايه ارجاع مي‌دهند و اين اوج ذلت است».

گفتني است آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) که مرجع رسمي آمار جذب سرمايه خارجي در دنيا است اخيراً در گزارشي اعلام کرد که ايران از سال 92 تاکنون در جذب منابع نزولي عمل کرده و در سال 95 نسبت به 94 به منفي 51 درصد رسيده است. همچنين جديدترين آمار درباره جدول اعتبار گذرنامه‌ها در دنيا نشان مي‌دهد اعتبار گذرنامه ايراني در سال 95 نسبت به سال 92 با 12 رتبه کاهش، به رده 98 دنيا سقوط کرده است.
علاوه بر اين درباره کارنامه سياست خارجي دولت يازدهم بايد گفت: متاسفانه دولت يازدهم تمام تخم مرغ‌هاي خود را در سبد مذاکرات هسته‌اي و برجام گذاشت. قرار بود براساس وعده‌هاي فراوان دولتمردان و رسانه‌هاي حامي دولت، برجام دو دستاورد اصلي در پي داشته باشد. اولي لغو بالمره تمامي تحريم‌ها در روز اجراي توافق (دي ماه 94) و دومي گشايش اقتصادي براي عموم مردم.
وليکن در حال حاضر و براساس مستندات متعدد نه تنها تحريم‌هاي قبلي سر جاي خود باقي ماند بلکه تحريم‌هاي بي‌سابقه؛ شديد و جديدي در عصر پسابرجام عليه ايران تصويب شد، با اين تفاوت که ديگر بخش زيادي از توان هسته‌اي را از دست داده‌ايم و همزمان تحريم هم مي‌شويم! به عبارت ديگر، هسته‌اي رفت و تحريم‌ها در جاي خود باقي ماند و حتي گسترده‌تر نيز شد.
متاسفانه دولتمردان بدون توجه به ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي داخلي، تمامي امور کشور از جمله ازدواج، مسکن، اشتغال و حتي آب خوردن مردم را به برجام گره زدند. در نهايت به اذعان مقامات ارشد دولت، تقريباً هيچ دستاوردي از برجام عايد ايران نشد.
** دستور وزير براي پرداخت ديه جانباختگان معدن يورت، روزنامه زنجيره‌اي را عصباني کرد
روزنامه آفتاب يزد در گزارشي با عنوان «سور وزارت!» نوشت:
«زمان زيادي از جلسه راي‌اعتمادشان نمي‌گذرد. معلوم نيست از سر ذوق و شوق راي‌اعتماد مجلس است يا براي نمايش اينکه بگويند ما با بقيه فرق داريم؟ دليلش هر چه باشد هنوز حکم وزارتشان خشک نشده، دستورهاي عوام‌پسند صادر مي‌کنند، چهره‌اي مردمي از خود نشان مي‌دهند و نويد اين را مي‌دهند که قرار است چهارسال متفاوتي را رقم بزنند».
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: «13 ارديبهشت 96 بود که در معدن يورت استان گلستان و در روزهاي رقابت انتخابات رياست‌جمهوري، 43 معدنچي جان باختند. وعده رسيدگي به اين معدن و خسارت‌ديدگان تا به امروز معلق بود و حالا بار راي‌اعتماد دوباره به ربيعي وزير کار، از سر مسئوليت‌پذيري او يا شايد هم ذوق‌زدگي پس از راي‌اعتماد مجلس، او بحث پرداخت خسارت‌ها را عملي کرده است و رسماً اعلام شد که ديه تمامي خانواده‌هاي جانباختگان حادثه معدن زمستان يورت آزادشهر پرداخت شده است. مبلغي معادل 90 ميليارد و سيصد ميليون ريال. اين در حالي است که حادثه معدن يورت به پاشنه آشيل ربيعي تبديل شده بود و مي‌توانست همين مسئله او را از وزارت بيندازد. با اين حال از قرار معلوم بعد از عبور ربيعي از سد قوه‌مقننه او معدنچيان يورت را در رأس امور قراداده است».

نکته قابل توجه اينجاست که اين روزنامه اصلاح طلب، دستور وزير براي پرداخت ديه جانباختگان معدن يورت را که طبيعتاً اقدامي شايسته و البته وظيفه اين وزارتخانه نيز بوده است را صرفاً يک دستور عوام پسند معرفي مي‌کند.
گفتني است پس از وقوع حادثه تلخ معدن يورت، روزنامه‌هاي اصلاح طلب، بدون توجه به اعتراض و مطالبات خودجوش کارگران معدن، اعتراض آنان را برنامه ريزي و شانتاژ شده از جاي ديگري دانستند! علاوه بر اين، روحاني در رسانه‌هاي حامي به قهرمان حقوق شهروندي، دموکراسي و توجه به مردم ايران تبديل شد در حاليکه اگر هر يک از رقباي سياسي او مورد اعتراض کارگران قرار مي‌گرفتند، تبديل به فاجعه و بحران مي‌شد و رئيس دولت کارگروه و کميته ملي تحقيق و تفحص از ماجرا را تشکيل مي‌داد و به طور کلي همه چيز برعکس مي‌شد.
** «دانستن حق مردم است» اما نه درباره کارنامه قاليباف!
با بررسي کارنامه اصلاح طلبان، مي‌توان اين جريان را مصداق اتّم قبيله گرايي در ايران ناميد. اين جماعت عليرغم سردادن شعار فريبنده «دانستن حق مردم است» با رويکردي قبيله‌اي و باندي، هر آنچه که با منافع خود همراستا باشد-ولو ناپسند- تکريم و هر آنچه- ولو پسنديده- با منافع حزبي و شخصي در تضاد باشد را تخريب مي‌کند. يکي از مصاديق رفتار قبيله‌اي اصلاح طلبان، مواجهه آنان با کارنامه قاليباف است.
روزنامه اعتماد در يادداشتي به قلم «زهرا احمدي پور» با عنوان «آرزوي شهري براي زندگي» نوشت:
«دکتر نجفي! به عنوان يک شهروند خوشحالم که سرانجام فردي در قامت شهردار پا به ساختمان پارک‌شهر مي‌گذارد که بافت تاريخي تهران را بافت فرسوده نخواهد خواند. شهرداري که شهر تهران را صرفاً فضايي براي تعامل اقتصادي با شهروندان نمي‌داند و شهر را موجودي مي‌خواهد که در برقراري تعامل تاريخي، فرهنگي و هويتي الکن و ناکارا نباشد. جناب آقاي نجفي! راه سختي در پيش داريد ولي آرزو مي‌کنيم موفق شويد تا اشتباه تاريخي در توسعه صرفاً کالبدي تهران را اصلاح کنيد و تهران را به «شهر» ي متعادل، متوازن و به جايي براي «زندگي» تبديل کنيد. انتخاب شما «اميد» را در دل ما زنده کرد».

در چند ماه گذشته روزنامه‌هاي زنجيره‌اي و رسانه‌هاي اصلاح طلب حاضر نشدند حتي يک نقطه مثبت از کارنامه قاليباف را معرفي کنند، اما هزاران عبارت مبهم مانند شهرسوخته را به کار بردند.
محمدباقر قاليباف 12 سال بر کرسي شهرداري تهران تکيه زد و در اين مدت اقدامات قابل توجهي از خود بر جاي گذاشت. در حال حاضر کارنامه قاليباف به مشکلي بزرگ پيش روي اصلاح‌طلبان تبديل شده است.
الهام فخاري، منتخب شوراي شهر پنجم تهران در هفته‌هاي گذشته گفته بود: «ويرانه‌اي به مديريت جديد شهري سپرده مي‌شود که اولين اقدام، آواربرداري از اين خرابه است». ادعاهايي از اين دست در حالي است که احمد حکيمي‌پور از فعالين اصلاح‌طلب در هفته‌هاي گذشته ضمن نادرست خواندن اين رويکرد به همفکرانش هشدار داد که چنين رويه‌اي ديگر براي مردم چندان جذاب نيست.
** بيطرف رأي نياورد، چون با فراکسيون اميد زد و بند نکرد!
حواشي جلسه رأي اعتماد به کابينه دوازدهم همچنان ادامه دارد.
محمود صادقي از نمايندگان عضو فراکسيون اميد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:
«دليل ديگر عدم موفقيت آقاي بيطرف براي گرفتن رأي اعتماد از مجلس، صداقت و شفافيت ايشان بود. در جريان رأي اعتماد نمايندگان مجلس به وزرا، بسياري از وزرا با نمايندگان لابي و رايزني مي‌کردند و وعده‌هايي را به نمايندگان مي‌دادند که در صورت ورود به کابينه اين وعده‌ها را عملي کنند، اما آقاي بيطرف هيچ وعده‌اي به نمايندگان ندادند و به نسبت از لابي ضعيفي در اين زمينه برخوردار بود.
نکته ديگر اينکه آقاي بيطرف شناخت دقيقي از وضعيت ميداني مجلس نداشتند. به بيان ديگر درک دقيقي از مختصات فکري و جرياني مجلس نداشتند. از سوي ديگر آقاي بيطرف هيچ همراهي از درون وزارتخانه با خود به مجلس نياورده بود، در حالي که اغلب وزرا همکاران خود را در وزارتخانه‌هاي مختلف با خود به همراه آورده بودند و اين افراد به صورت مرتب با نمايندگان در ارتباط بودند...و در نقش کانال ارتباطي وزراي يپشنهادي و نمايندگان مجلس ايفاي نقش مي‌کردند. به صورت کلي لابي آقاي بيطرف ضعيف بود و اين مسأله در سرنوشت ايشان تأثير مستقيم گذاشت. درحالي که از طرف برخي وزرا بدون اغراق بيش از صد بار با نمايندگان تماس گرفته شد اما هيچ تماسي از سوي آقاي بيطرف با نمايندگان صورت نگرفت. آقاي بيطرف حتي از لابي ضعيفي درباره نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس برخوردار بود».

در روزهاي گذشته، «جواد امام»- فعال اصلاح طلب نزديک به خاتمي- با اشاره به جلسه برخي از اعضاي فراکسيون اميد با بيطرف در ميدان آرژانتين صراحتاً اعلام کرد که: «برخي نمايندگان خودشان را در جايگاهي ديدند که از برخي وزراي پيشنهادي قول‌هايي درباره انتصاب برخي افراد در مناصب يا وعده‌هايي در حوزه نمايندگي‌شان مي‌خواستند که اين، دور از شأن نمايندگي مجلس است».
فراکسيون اميد مجلس دهم از ابتدا تاکنون حواشي زيادي داشته است. افشاگري اصلاح طلبان درباره «رانتي بودن ليست اميد»، ماجراي تلخ «سلفي حقارت» و در نهايت «زد و بند با وزرا».
واقعاً جاي تأسف است که يک نماينده عضو فراکسيون اميد، «صداقت و شفافيت»، «پرهيز از ارائه وعده‌هاي توخالي» و «پرهيز از لابي گري و زد و بند» را به عنوان دلايل رأي نياوردن يک وزير اعلام مي‌کند.
** تيم اقتصادي کابينه نشان مي‌دهد که به عقب برگشتيم!
روزنامه بهار در يادداشتي با عنوان «مأموريت‌هاي اقتصادي کابينه دوازدهم» نوشت:
«با نگاهي به اعضاي تيم اقتصادي دولت دوازدهم شاهد آن هستيم که تصميم گيران اقتصادي دولت در دور تازه فعاليت‌ها با چند تفاوت و تغيير در افراد، تکرار همان افکار دولت يازدهم در حوزه اقتصاد است».
اين روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «منتقداني هستند که با پذيرش تفاوت‌هاي آشکار ايجاد شده نسبت به آغاز به کار دولت با يادآوري فاصله باقي مانده تا شرايط مطلوب بر اين عقيده‌اند که با اين تيم اقتصادي نمي‌توان بر نقاط ضعف غلبه کرد. به‌عنوان نمونه اين گروه از منتقدان با مقايسه نرخ تورم حدود هشت درصدي اين روزها با ميانگين جهاني در اين شاخص اقتصادي از ضعف تيم اقتصادي دولت مي‌گويند، يا با مقايسه فضاي کسب‌وکار در ايران و رتبه کشورمان در اين شاخص اين مسئله را مطرح مي‌کنند که نام ايران را جزو صد کشور اول جهان در اين حوزه هم نمي‌توان پيدا کرد».

در روزهاي اخير، چينش تيم اقتصادي کابينه دوازدهم و ايجاد معاونت‌هاي متعدد اقتصادي، انتقاد کارشناسان را در پي داشته است.
کارشناسان معتقدند که اصلاح ساختار اقتصادي نبايد مبتني بر اشخاص باشد و وجود يک سياست و استراتژي درست بهتر از وجود تعداد زياد مديراني است که تصميمات آني و جزيره‌اي را بيشتر مي‌کنند. همچنين اگر حيطه اختيارات و شرح وظايف روشن نباشد، مديريت حوزه اقتصادي ديگر کشش افزايش موازي‌کاري‌ها و تزاحمات در سياستگذاري را فارغ از اينکه اشخاص چه کساني هستند، ندارد. سوالي که در افکار عمومي ايجاد شده اين است که وقتي وزير اقتصاد و دبير ستاد هماهنگي اقتصادي هست، معاون اقتصادي رئيس‌جمهور و دستيار ويژه اقتصادي و... شرح وظايف دقيقشان چيست؟!
** برجام، زنجيري بر دست و پاي ايران
روزنامه ابتکار در گزارشي با عنوان «برجام گچ را از پاي ايران باز کرد» با اشاره به اظهارات اخير ظريف نوشت:
«برجام گچ را از پاي ايران باز کرد. اين‌که بتوانيم پس از باز کردن گچ از پا، قهرمان دو ميداني شويم به خيلي از عوامل ديگر نياز دارد».
در اينباره بايد گفت، برجام نه تنها گچ را از پاي ايران باز نکرد بلکه تبديل به زنجيري بر دست و پاي ما در برابر جولان و گستاخي بيشتر آمريکا شده است.
اکنون نيز متاسفانه آمريکايي‌ها اعم از دموکرات و جمهوريخواه و دولت و کنگره، با تست‌هاي متعدد دريافته‌اند که هر بلايي هم سر برجام بياورند و هر نوع دشمني مرتکب شوند، با کمترين واکنش عملي از سوي تيم آقاي روحاني مواجه نخواهند شد. در حقيقت آمريکا هيچ مانع بازدارنده يا هيچ گرويي و سپرده‌اي در دست دولت ايران نمي‌بيند که خود را در مضيقه بپندارد؛ بنابراين بدعهدي و تحريم‌ها روز به روز تشديد مي‌شود.
«نيکي هيلي» نماينده امريکا در سازمان ملل در روزهاي گذشته عازم وين شد تا پروژهٔ بازديد ماموران آژانس انرژي اتمي از «مراکز نظامي» ايران را کليد بزند. ماموريتي که پيش از اين نيز با هدف جاسوسي و در پوشش فريبنده نماينده سازمان انرژي اتمي از ديگر کشورها صورت مي‌گرفته و نتايج تلخي در پي داشته است.
طمع آمريکايي‌ها براي بازديد از مراکز نظامي کشور بيشتر شبيه دستبند زدن به ايران است تا باز شدن گچ از پا و فرصت آن را متاسفانه برجام به واشنگتن داده است.
قرار بود با اجرايي شدن برجام، صدها ميليارد دلار از دارايي‌هاي کشورمان که بلوکه شده است، آزاد شود، تمامي تحريم‌ها آنگونه که آقاي رئيس‌جمهور به صراحت اعلام کرده بود- در روز اجراي توافق (دي ماه 94)- بالمره لغو شود، فروش هواپيما و قطعات آن از تحريم خارج شود، گشايش اقتصادي ايجاد شود، روابط تجاري که لازمه آن گشايش «ال‌سي» در بانک‌هاي خارجي است از بن‌بست خارج شود، چرخ معيشت مردم همراه با سانتريفيوژها به چرخش درآيد، سرمايه‌گذاري خارجي صورت پذيرد، تورم از ميان برداشته شود و توليد از رکود خارج شود ولي متاسفانه به دليل رعايت نکردن قاعده «توازن تعهدات»، «همزماني اجراي تعهدات»، «اخذ تضمين از طرف مقابل» و «پيش‌بيني برگشت‌پذيري امتيازات واگذار شده در صورت نقض عهد» که قاعده عقلي هر قرارداد عادي حقوقي است، طرف مقابل ما يعني 6 کشور 1+5 و مخصوصاً آمريکا به هيچ يک از اين تعهدات خود عمل نکرد و تقريباً هيچ دستاوردي عايد ايران نشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۳۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن

به گزاش پارس نیوز ،‌ علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره افزایش حق مسکن کارگران گفت: در نشست اخیر کمیسیون اجتماعی که با حضور وزیر کار برگزار شد، آقای مرتضوی در جریان گزارشی که از عملکرد وزارت کار به اعضای کمیسیون ارائه کرد، به موضوع افزایش حق مسکن هم اشاره کرد و گفت که قرار است بند مربوط به افزایش حق مسکن کارگری را اصلاح کنند.

وی افزود: البته با توجه به اینکه افزایش حق مسکن علاوه بر مصوبه شورای‌عالی کار نیاز به تأیید هیئت وزیران هم دارد اما آقای مرتضوی تصریح کرد که وزارت کار برای اولین بار پیشنهاد افزایش دوبرابری حق مسکن را مطرح کرده است.

رئیس فراکسیون کارگری گفت: به‌محض اینکه این پیشنهاد در شورای‌عالی کار تصویب شود و پس از آن مورد تأیید هیئت وزیران قرار گیرد، برای دستگاه‌های مرتبط لازم‌الاجرا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم